2015-04-01

Jag har gått halva min utbildning på universitetet. Jag har godkända betyg och klarar mig ganska bra. Enda problemet är mobbningen, utfrysningen och andra behandlingar som förekom mycket på högstadiet som vuxna människor tydligen inte kan eller vill växa ifrån. 

Förra våren var jag i en arbetsgrupp där bara hälften kom varje vecka, inklusive jag, i den första kursen den våren så hade vi en opponering, men det var bara tre personer av typ 6-7 som skrev denna, alla fick vara med under opponeringen, även om de inte gjort någonting. I kursen efter det hade vi också en opponering och när vi skulle skriva den så hade jag en arbetsintervju, då kom inte två personer tydligen och de hade inte heller meddelat gruppen om att de inte skulle komma heller, så skriver dessa tre tappra personer som suttit med denna opponering att vi är klara och imorgon ska vi bara bestämma vem som ska säga vad, ska vi ses på skolan klockan tio.. Öhm nej jag tänker inte åka in till Norrköping då det fram och tillbaka tar två timmar för något som bara tar femton minuter, detta var det svar dem fick. Dagen efter skriver dem att "Vi är inte alls klara med arbetet så du måste komma nu" Sure okej men nästa buss går om en timme och det finns inget jag kan göra åt det, men jag kommer så fort jag kan. "Nej men då bestämmer vi att du inte får vara emd på opponeringen för att du inte har gjort någoting"... Wait WHAT? Och personerna som kom igår får vara med? Eller dem som inte ens gjorde oppoeringen i kursen innan det? Sinnes...
 
Sedan har vi denna våren då det är inpincip samma sak. Vi har ett grupparbete, jag säger vad jag ska läsa för böcker som vi kan ha som grund till vårat arbete, jag säger att jag kan kolla layouten, referenslistan och en massa annat. Men nu var det ju så att en i gruppen körde över mig totalt och gjorde ALLT! jag skulle göra, sedan ha mage till att klaga på att denne är slutkörd?! Helt otroligt. Samtidigt som vi skrev uppgiften så sa samma person att vi andra också ska komma upp med saker och skriva, I did, men det är svårt om inget av det jag säger lyssnas på eller uppmärksammas. Varför i hela helvetet ska jag sitta där som en jävla mupp och prata med väggarna för? Bara för att du inte orkar lyssna? Sedan sitta och säga att du gjort hela arbetet själv? Ursäkta? Jag försökte faktiskt diskutera innehållet med dig men du hade inte ork eller lust att lyssna på det? Skyll då inte på andra. 
 
Jisses, detta är alltså det jag får stå ut med på universitetet. I en klass med framtida lärare. Känns ju asbra. Tur att jag kan flytta långt ifrån dessa personer sedan och bunkra mig långt upp i Sverige bland kyla och mygg och jobba som lärare där istället. 
 
Nu har jag ialla fall fått ur mig allt detta som legat och gnagt och hoppas att den nya gruppen är bättre. Som tur är så är det inte så många kurser kvar som dem kan tvinga in oss i grupper som vi uppenbarligen inte klarar av att vara i.

RSS 2.0