Dad, it´s hard to realize you´re not here anymore...

Igår var jag med Lollo!
Mycket prat och skratt, med glass och en kort promenad med hunden.
Men även teatern var kul, även om jag fick sova en timma på teatern då hon hade en barngrupp, haha.

Jag var även förbi pappas grav innan vi träffades..
Fy fan vad jobbigt det var, vet inte när jag kommer gå dit igen, jag klarar det bara inte, jag vill inte ta in att han faktiskt ligger där, jag vill leva i tron att han kommer smsa och säga att allt var ett skämt även om jag vet att han inte finns mer. Jag var ju där på sjukhuset när han tog sitt sista andetag, fast i ett annat rum.
Det är så otroligt jobbigt, jag känner för att gråta när jag sitter ensam på mitt rum men det känns meningslöst, för han kommer inte tillbaka för det. Jag måste träffa henne från barntrauma teamet väldigt snart, annars går jag sönder.
Jag har blivit tystare, jag är mer tillbakadragen än tidigre och det är obehagligt.
Jag vet inte om mina klasskamrater har märkt det, men jag har.
Förr på lektionerna var jag med och aktiv, hjälpte andra och så vidare, nu sitter jag med min musik och bara jobbar, även om jag inte ens vet vad jag gör så gör jag det ändå.
Jag har även märkt att jag kan få ångestattacker i skolan, som jag hanterar men det är ändå jobbigt.
Jag känner mig så jävla ensam, eftersom jag inte känner någon som har gått igenom denna otroliga smärta som jag just nu gör.
Men jag vet att jag inte är ensam, jag har mina vänner som stöttar mig och håller upp mig, i mina svagaste stunder, jag har min pojkvän som älskar mig över allt annat och jag har min familj som verkligen är underbar, men det är inte samma sak som att prata med någon som vet vad jag går igenom, någon som förstår min smärta som har upplevt den själv.

Jag ska väl även säga hur mycket jag uppskattar det mina vänner, min pojkvän och min familj gör för mig, ni är helt otroliga, underbara och helt enkelt bäst! Jag älskar er alla oerhört mycket<3

I miss you dad! <3

Kom på att det var den 26 igår.
Inte konstigt att jag var så känslig.

Det är tre månader sedan du gick bort pappa!
Och jag behöver dig, kom tillbaka<3
Jag älskar dig pappa<3

I´m lost in my own fucking world...

I alla fall ibland, det är då jag vill lägga mig under täcket och bara dö.
Det är då allt känns skit och jag inte orkar kämpa inte orkar gå upp ur sängen, vilket jag knappt gjorde idag, tror jag gick ur sängen vid fem, inte alls likt mig.

Min mage funkar inte som den ska och jag mår illa hela tiden och det är inte kul och jag vet inte vad jag ska göra åt det och på köpet har jag ont i huvudet och är yr. Och nej jag är inte sjuk för jag har haft detta i två-tre veckor utan att spy så. Det är bara sjukt jobbigt att må illa hela tiden och att vara trött hela tiden.

Sedan så drömmer jag om pappa varje natt, lite jobbiga fast ändå skönt, en trygghet, en tecken på att han är kvar hos mig, det vill i alla fall jag tro på. För pappa var min bästa vän. Så jag förlorade mycket när jag förlorade min pappa.
Men jag har ju kvar resten av min familj och så har jag mina underbara vänner och världens bästa och underbaraste pojkvän.

Nej nu ska jag lägga mig ner i soffan och fortsätta titta på transformers och hoppas på att min mage blir bättre snart.

Trött men uppe.

Nu sitter jag här, framför tvn efter en grymt jobbig natt, med mardrömmar och det ena efter det andra.

Idag ska jag städa, när jag orkar lämna sägen och byta om, sitter i min sköna pyjamas och tittar på "don´t forgot the lyrics" ett helt skönt program.

Igår hade jag lite problem med bloggen och den ville inte visa det senaste inlägget på bloggen när jag kollade så jag la upp den idag, igen!

Nej nu ska jag fortsätta vara social mot min tv så hörs vi ikväll :)

Mina tankar om panikångest

Tjenna.

Tänkte skriva om något som alltid har varit runt omkring mig hela mitt liv, något som många svenska invånare lider av och det är panikångest.

Jag själv har panikångest, fast jag bearbetar den varje dag sedan ett gäng år tillbaka, ska även tillägga att jag inte tar ångestdämpande för panikångesten.
Min pappa hade panikångest och det fick honom att inte söka hjälp i tid. För att han var rädd, han var väldigt rädd för panikångesten och det förstår jag, för den är riktigt otäck.

När jag får panikångest så krampar hela min kropp, hjärtklappning, svårt att andas osv. Ni som har det vet hur det är. Många tror att de ska dö (btw ingen har dött av panikångest). Jag har inte trott att jag ska dö, bara svimma, visst panikångesten är en otäck sak, men dödsångest är värre, i alla fall för mig, eftersom jag har haft det så länge jag kan minnas och den var starkast när jag var barn, kanske därför jag tycker så.
Panikångesten har jag lärt mig att hantera, men inte dödsångesten, tyvärr, även om jag har levt med den så otroligt länge. Men jag försöker. Det är huvudsaken.

Tänker lägga mig nu, så otroligt trött, hoppas morgondagen blir bra!

Planer för helgen.

Sitter i skolan, ingen rolig lektion.

I helgen ska jag försöka hitta något manus eller försöka skriva ett, eller så skriver jag en novell.
Jag kommer i vilket fall läsa ett gäng böcker, städa och besöka pappas grav, jag ska försöka hinna med allt, men det känns så stressigt, mitt rum ser ut som ett bombnedslag. Med en massa saker som egentligen inte ska vara där, som jag måste hitta någonstans att lägga det.

Samtidigt ska jag försöka hålla ihop mig själv, det är ju rätt enkelt, men inte när mina känslor håller på och rinner över, det märktes igår, när min mamma kom hem. Usch.
Men skriver jag så kommer allt bli lite lättare.

Jag längtar till teatern på tisdag! Kan bara släppa allt och få spela ut, omvandla de känslor jar har inom mig och bara spela ut dem på mina teater kamrater! Vi kommer i vilket fall ha kul och vi ska fortsätta välja pjäs, eller jag hoppas att vi väljer pjäs nästa gång eftersom de är roligare när man börjar repetera.

Nej nu ska jag avrunda här och så skriver jag väl i kväll igen :)

"Alla gillar olika".. Hrm ja om det accpterades så skulle det vara bra!

Hejsan.

Nu är jag faktiskt trött på allt jävla dubbelmoral som pågår runt omkring i landet!
"Alla gillar olika" "Ja men låt oss alla hata de som röstade på SD"
Vart var det där alla gillar olika, när ni hatar/ogillar folk som röstade på SD och inte tycker om deras åsikt eller gillande?? Som sagt det skriker dubbel moral om det hela!

Jag låter alla tycka som de vill, jag har inte klagat på att SD har kommit in i riksdagen, jag accepterar det för att det är folk som har röstat på dem och det är ju deras åsikter och vad de tycker om! Varför ska de få skit för att de väderar andra saker än ni som inte röstat på SD? Varför är dem helt plöstligt mindre värda än ni?
Ja så det där alla gillar olika, funkar inte riktigt eftersom det är folk som har fått skit för vad de gillar.
Alla tar SD som ett rasistisktparti och jag tror inte det enbart är därför folk har röstat på dem, har ni frågat de som har röstat på SD varför? Nej dåså.

Så sluta klaga! Svenska folket har talat det är bara att acceptera!

Ska bara tillägga en sak, jag är inte en anhängare till SD eftersom jag inte delar deras åsikter, MEN jag tillåter dem ha sina åsikter utan att hata dem.

Teater och beslutsångest?!

Hej.

Igår var jag på teatern, vi gjorde massa övningar, en övning så skulle en person försvinna ur rummet eller ngåot sådant medans de andra skulle beskriva den som försvunnit och den första som skulle försvinna var självklart jag.
De första beskrivningen var "Hon har brunt långt hår, ser ut att vara i 12-13 årsdagen"
Jaha, öh du missade med 5-4 år, jag är 17. Tack btw. Men vi gjorde massa andra övningar också som lockade hela gruppen till skratt. Vi pratade pjäs också och pjäsen som Frida pratade om verkade intressant och jag skulle gärna vilja spela huvudrollen i den. Den heter Kliniken och handlar om anorexia. Hoppas hoppas hoppas!

Jag är ju van vid att spela hemska pjäser, jag älskar att sätta mig i någon annans situation och försöka förstå hur det är, vilket jag även har blivit bra på. Det märks i mina noveller, men just ätstörningar har jag inget grepp om och därför vill jag spela denna pjäs så jag kan förstå mer om det.
Jag vill ta hand om mäniskor, eller åtminsonde upplysa med film, eftersom jag vill hålla på med film och funkar det inte med film tänker jag läsa psykologi, jag har haft funderingar på att byta till barn och fritid hela sommaren, men är så jävla osäker på framtiden så det inte är sant!
Jag älskar att vara kreativ, men jag vill även hjälpa folk. Förstår ni mitt dilemma?
Men jag ska fortsätta läsa it-media, sedan ska jag läsa på filmhögskolan i göteborg, sedan ska jag göra upplysande filmer om problem, saker som är förbjudna, eller skriva manus.

Nej nu måste jag sluta få ut min beslutsångest i text.

Kort inlägg

Hej!

Jag är trött, ska inte skriva ett så långt inlägg.
Imorgon är det min favorit lektion, rörligbild, sedan idrott! Sen ska jag till Daniel!!! :D
Ska kolla vart bussen gick ifrån, ersättningsbussar. Tråkigt men that´s life.

Så i helgen kommer jag inte blogga, kanske kastar in ett inlägg i skolan imorgon på första rasten.
Ska titta på tvn igen så vi hörs :)

Grinig mage och gamla minnen :)

Hej igen!

Min magkatarr har blivit värre, inte alls kul.
Jag har sura uppstötningar hela tiden och jag skakar, obehagligt.
Jag äter ändå fyra måltider per dag och min mage bråkar ändå?
Jag ska börja äta havregrynsgröt och te till frukost, lunchen äter jag alltid i skolan, mellan mål när jag kommer em destår antligen frukt eller två mackor och varm oboy och så äter jag middag! Fattar inte varför min mage är så grinig för.
Jag ska ta medicin mot det sedan när jag fått pengar så jag kan köpa det och slutar inte skakningarna så ska jag gå till läkare, något är det ju i så fall som är fel.

Jag är väldigt mån om min kropp, jag vill inte må dåligt, jag vill inte att min kropp ska må dåligt, jag ska ju ha den hela livet och jag är noga vad jag äter, oftast husmanskost, det är inte ofta min familj äter pizza och sådant, jag försöker äta grönsaker och frukt varje dag, massa vitaminer och annat nyttigt och gott är det också!
Jag dricker massor!
Sedan äter jag godis enbart på helgerna, fredag kväll till söndag.

Jag älskar att cykla, eller älskade, min kära cykel är trasig, annars hade jag väl cyklat mer, det är bättre för miljön och för mig. Får låna en av min brors cyklar sen, när dem är lagade (han får hela tiden punka).
Jag älskar idrott också! Fotboll är kul, även om jag inte klarar av att vara målvakt för att jag är bollrädd så passar jag bra som back, eller hur det stavas, min pappa spelade back, höger om jag minns rätt, pappa spelade alltid fotboll med oss när vi var yngre och han sparkade bollen så högt upp som han kunde (man kunde inte ens se bollen till slut) och jag och min bror skrek av förtjusning, kanske därför fotboll är nära mitt hjärta även om jag aldrig spelat det i någon förening. När jag ändå skriver om pappa så kan jag säga att han nästan alltid var ute med oss när vi var yngre, alla barnen på gården tyckte om pappa, det säger rätt mycket om honom va?
Alla mina vänner tyckte om honom, även när jag gick i högstadiet, jag lovar, jag hade världens coolaste pappa!
Vi saknar dig pappa, JAG saknar dig pappa<3

Tänker avsluta här, har skrivit rätt mycket, så ha det bra :)

God morgon!

Idag börjar morgonen med havegrynsgröt och te, måste få ordning på min mage som bara bråkar hela tiden. Gröt är bra och man håller sig länge på det. Gott är det också, iaf med socker (A)

Igår hann jag inte blogga för jag hade teater igår! Mys!
Lollo har börjat i min grupp! Glad för det, de finns nu två jag känner i gruppen från den tidigare gruppen :)
Vi pratade lite om hur pjäsen skulle bli, typ samhällsproblem och skräck? Hur ska detta gå.. xD
Kommer bli kul :)

Nu ska jag leta upp min dvd där pjäsen från förra året ligger! :)
Sedan ska jag ut med kelly, sedan skolan! :)

Hörs ikväll :)

Trött och glad :)

Hej där!

Jag är faktiskt glad idag, vilket även betyder att ångesten har lagt sig!
Det är härligt att bara få känna glädje, lycka och kärlek.
Fast jag är mest glad att jag ska åka till Nässjö på Fredag! Daniel fyller 18 imorgon, Grattis älskling! Så jag ska dit för att fira honom, inte för att det kommer bli något stort, eftersom jag har knappt några pengar och de pengar jag har kommer gå till resan till honom. :)

Ska försöka gå tll pappas grav innan jag åker till Daniel, vi ska få ritningar på gravstenen nu i veckan, usch för sådant. Jag mår iallafall bra med tanke på omständigheterna och jag har underbara personer runt omkring mig varje dag! Tacksam för dem.

Även om jag är glad idag så har jag varit ovanligt tyst har jag märkt, jag har inte sagt så mycket utan bara ett par ord, är jävligt trött rent ut sagt, ska lägga mig tidigt idag, utan att titta på tv.
Ska försöka läsa "kinas sista kejsarinna" en bra bok som är väldigt målande!


Nej nu känner jag att jag bara skriver på utan att tänka hur texten kommer bli! Förlåt, ska nog avsluta här innan det blir för hoppigt i inlägget. :)

Everybody have bad times

Gårdagen var inte bra, mådde skit, både fysiskt och psykiskt.

Även om jag har underbara vänner som hjälper mig och en underbar pojkvän som håller upp mig så kände jag mig ensam igår, hjälplös.
Jag kämpade mot känslor som tidigare inte känt, blandat med ångest och panik. Det var inte lätt och det är det inte nu heller eftersom de är kvar. Jag försöker fortfarande men jag vet inte vart jag ska ta vägen riktigt.
Jag funderar på att ta en dusch senare, det hjälper alltid med en dusch.

Det är inte lätt att förlora en föräldrer speciellt inte den man står närmast.
Det har mycket med det och göra att jag inte mår bra.
Det är svårt att önska ha tillbaka någon som inte finns mer, det är svårt att inte minnas, det är svårt att fösöka att inte bryta ihop.

Nej nu ska jag ta tag i mig själv och ta en dusch eller titta på tv en stund till och sedan duscha :)

Lite ljusare, lite bättre :)

Även om pappa har gått bort så känns livet bättre än någonsin.

Igår började teatern och det kan bli kul, väldigt varierande åldrar i denna grupp, även om jag och Natalie är kvar från förra året.
Skolan känns bra också. Det är inte så stressigt än även om jag måste göra ett gäng uppgifter så jag inte hamnar i efter. Fast det roligaste med skolan är att få umgås med den personen som jag saknade under sommaren, Johanna, jag är så glad att vi lärde känna varanda och att jag tröstade dig den dära dagen i ettan, sedan dess har vi varit vänner och det kommer förstätta så! Älskar dig gumman! :)

Kärleken är någ bättre än någonsin! Det har varit stormigt men efter varje storm kommer sol och jag hoppas våran sol håller i sig! Jag älskar dig Daniel :)

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer :)
Utan att ni ska ha det bra :)

Film: A Walk To Remember

A walk to remember är en av mina favorit filmer.
Varför?
Jo hela filmen är en känslomässig bergochdalbana, den är helt otroligt underbar.
Filmen är baserad på en bok med samma namn och boken är i sin tur verklighetsbaserad. Men jämför man boken med filmen så märker man rätt dirket att det är mycket som är ändrat, men storyn är den samma, en pojke som är lite coolare, lite populärare blir förälskad i en tjej som klassas som nörd men som även är pastorns dotter. De hamnar i samma pjäs och så börjar en vänskap som sedan utvecklar sig till en väldigt fin kärlekshistoria.

En kort sammanfattning om vad jag tycker om filmen och dess innehåll, ska se den sen tror jag!

Sjuk.

Har gått och blivit sjuk, har legat i soffan hela dagen och bara tittat på tv!
Har huvudvärk och har varit trött hela dagen.
Sedan är jag lite ledsen för att de flesta programmen har haft inslag om cancer, förlora eller hitta en förälder. Det gör allt lite svårare, men man förstår att de finns dem som förstår hur jag har det, även om de inte vet vem jag är.
Det är lite tröstande men ändå inte, jag vill ju inte att andra ska behöva gå igenom det!

Nej nu ska jag försöka sova en stund :)

Rörligbild A!

Vi hade rörlig bild idag som ni kanske fattar med rubriken!

Det var GRYMT kul! Det svåraste vi fick göra idag var att skriva ner våra favoritfilmer på ett papper de filmer jag valde var:
Twiligt - alla filmerna.
Fast and forius- alla filmer
Rocky - alla filmer
Constantine
A walk to remember
American history x
Krigarens hjärta
Krigarens själ

Ja det var väl dem tror jag, eller så har jag glömt en, men det gör inget!
Som nu ser så är de flesta realistiska, även sånt jag läser.
Men de flesta som är filmfanaster i denna grupp hade listat nya filmer, eller ja relativt nya filmer inom 8 år.. Vilket kanske inte var så bra?
De flesta av mina favorit filmer är inspelade på 90-talet, sedan finns det även filmer från 70- och 80-talet som jag verkligen älskar också, det måste nästan vara något fel på mig när jag tycker bättre om äldre filmer än nya eller så är det bara så enkelt att äldra filmer är bättre?
Storyn i äldre filmer brukar vara så jävla underbara, eller ja kanske inte underbara men, ja ni förstår väl vad jag menar? Jag älskar verkligen storyn och skådespelarna i äldre filmer, även om det finns ett gäng bra filmer från 2000 - talet också, men ja, historierna i filmerna var bättre förr.


Jag frågade även våran lärare om jag kommer ha anvädning av mina teatertalanger, eller vad man ska säga.
Han blev så uppspelt "Jag har ALLTID vetat ha en elev som håller på med teater".
Oj, var det första jag tänkte, blev lite chockad, fast sedan är det inte så många ungdomar som håller på med teater i dagens läge, även om det är massor med människor i den teaterföreningen jag är med i!
Sedan bad han mig och berätta mera, så jag berättade lite om föreningen, hur ofta jag repeterar, hur länge och så vidare, rätt trevligt faktiskt. Jag ser fram emot nästa lektion av rörligbild! Det kommer bli grymt kul!
Sedan ska jag kanske hålla en föreläsning för de som läser rörligbild om skådespeleri, det kommer bli kul det med.


Nej nu ska jag kolla igenom listan av filmer vi ska ha sett och se vilka filmer jag har hemma och kan se nu i helgen, ska även skriva lite om dem sedan!
Nu kommer nog min blogg ändra inrikting lite gran, så räkna med massa film inlägg härdanefter!

RSS 2.0